project, exhibition

Holland in 1 dag

De installatie van Folkert Koelewijn en Teuntje Fleur laat je als toerist kijken naar andere toeristen en confronteert je op verassende wijze met allerlei aspecten van de toeristen industrie.
Verwachtingen van toeristen kunnen een locatie in hoge mate beïnvloeden. Toeristische trekpleisters passen zich aan en tonen wat mensen graag willen zien. Fotograaf Goed Folk legde rond het IJsselmeer niet de “Must Sees” maar de toeristen zelf vast. Ontwerper Teuntje Fleur deed veld onderzoek en keek naar het gedrag van de toerist. 

In de unieke foto-installatie Holland in 1 dag wordt het onmogelijke mogelijk! Binnen een uur kunt u heel Nederland zien en kennis maken met alle cultuurelementen die er toe doen.
Bestaande uit een Stand-in fotobord, een eeuwig bloeiend tulpenveld, een schilderachtig volle prullenbak, een unieke Penny Press en de Euroscope panoramakijkers.
 
Ervaar vermaak die u aanmoedigt om de invloed van toerisme op authenticiteit te onderzoeken. Nadenken hoeft niet! Maar zonder een foto van u bij een hoogtepunt bent u hier niet geweest.


2 april t/m 24 oktober 2021

Zuiderzeemuseum Must SeeHolland in 1 dag in samenwerking met fotograaf Goed Folk.    0611597625     instagram     teuntjefleur@gmail.com